AVKOPPLING

Igår hade jag mysigaste dagen i Göteborg tillsammans med Evelina. Jag tog ledigt från jobbet för att få en dag ledig till att andas lite och suga in lite julstämning och Evelina skulle börja med julklappshandlandet. Jag är redan klar med alla klappar så jag kunde bara gå runt och impulsshoppa till mig själv och slippa stressa som alla andra på stan gjorde. Så skönt! Vi åt lunch på SoHo, jag handlade ett enkelt och fint halsband på mysigaste butiken på Magasingatan och vi avslutade dagen med champagne cocktail på Dorsia. Jag blev förälskad i Dorsia första gången jag såg sammetsgardinerna och den paljettklädda personalen.

 

 



ANGORAN

Såhär lagom när nyheterna börjat dra upp kaninerna som plockas levande tre gånger innan dom dödas i Asien, insåg jag att mina två senaste plagg innehållit angora. Kändes ju inte jätte kul när bilderna kom upp på teven direkt kanske... Förhoppningsvis blir dom inte lika illa behandlade när det är såpas stora märken som plaggen jag köpt ifrån är, fast sånt där vet man ju aldrig.
 
Mitt ena plagg är ju bara för snyggt så jag måste visa! Världens mysigaste tröja jag köpte för att strosa runt i Göteborg med när vi hade en kort liten helg där i höstas. Kommer från Plain Vanilla och är handstickad. Den och min bikerjacka så är höstoutfiten klar liksom! Slipper halsduk om man lägger "kragen" utanpå jackan.  


 

GLÖGGISH

Advent är här och julförberedelserna är igång! I Slutet av förra veckan fick jag lite smått panik över att glöggen inte var satt. Jag som tänkte jag skulle börja i tid i år så den kunde skålas in vid första advent istället för först vid jul som förra året. Nu är den äntligen satt och hinner bli klar fram tills jul i alla fall!

Jag testade att göra denna glöggen redan förra året som sagt och den blev kanon god (trots att jag misstolkade "glöm inte bottensatsen" och hällde i bottensatsen i flaskorna istället för att inte ta med den). Eftersom den ska stå 3-6 veckor hinner den egentligen inte bli klar tills jul, men om ni är sugna på att testa den, så gjorde jag den vid denna tidpunkten förra året. Någon dag hit eller dit gör ju inget!
  

Blanda följande i en 10 liters-hink:

2,5 kg socker
5 skalade skivade råa potatisar
5 cm skalad färsk ingefära
1 baket bakjäst
1-2 paket russin
1 kanelstång
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor



Häll över 5 liter svagdricka och rör om.


Sätt plastfolie över hinken och gör lufthål. Låt stå i rumstemperatur 3-6 veckor. Tappa upp i väl rengjorda flaskor utan att få med bottensatsen.
 
 
 
 

RSS 2.0