U GO GIRLNär Fanny Lyckman kom ut med sin förra kollektion tillsammans med Estradeur kändes det så rätt i tiden! Trenderna så som platåskon osv. hade planterats och blivit lite mer main stream och den stora massan hade börjat acceptera dom tjocka sulorna och detaljerna i plåt. Där kommer Fanny med kollektionen tillsammans med Nelly och bara slap! Hennes personliga stil är jag ju ganska mycket för i och för sig, så kanske bidrar en del.

Från förra kollektionen köpte jag min sweatshirt med print på Fanny Lyckmans face som jag fått nästan konstigt mycket beröm över. Nu har denna nya kollektionen släppts för ett tag sedan och nu när jag blivit klar med skolan, kan jag ändå vara värd en liten examens present till mig själv. Den vita jackan kunde jag bara inte motstå!
 

MINDFUCKEDHar suttit och hets-pluggat sedan klockan 9 imorse och kände att det nu var dags för en snabb liten paus. Helt slut i huvudet nu! Typ två termosar med kaffe har som tur är hjälp mig. Åker upp till Stockholm på fredag igen och då måste allt vara klart, samtidigt som jag jobbar. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt men får väl i värsta fall göra det sista på tåget. Lite finlir kan man ju i alla fall skjuta upp tills då!
 
 
 
 

HEMUPPGIFT

Som ja nämnt tidigare har jag fått en ny hemuppgift till inredningsdelen i utbildningen jag går. Under sista dagen jag var uppe sist gick vi runt i flera timmar för att mäta upp och rita upp lokalen vi har utbildningen i in i minsta detalj. Att göra en ritning i 2D är ganska enkelt med tanke på att man då endast behöver mäta hur breda väggar och fönster är. Nu skulle vi även rita in exempelvis eluttag, alla köksluckor och stommar i köket. Så många ritningar på bara fyra rum!

Uppgiften som ska bli klart till nästa gång är att vi ska rita in hela lokalen i 2D och 3D, i de för mig, nya programmet Google Sketchup. Så svårt när man aldrig använt det innan! Nu har jag äntligen gjort klar grunden och ska nu göra om lokalen som två olika inredningsuppdrag; göra om den till en lägenhet och till ett kontor.
Alla kostnader för material ska vara med, hur många timmar alla sammarbetspartners så som elektriker och snickare behöver, hur mycket dom kostar, hur ventilationen ska planeras, hur mycket spotlights kostar att lägga, vad för ljuddämpning som blir bäst i kontoret och en massa mer. Så mycket jobb!
Att kolla ut nytt kök och alla inredningsdetaljer är ju as kul, men att rita om lokalen i fyra nya ritningar till en lägenhet och ett kontor är så tidskrävande när man inte kan programmet. Den engelska boken om inredning som ska läsas ut till nästa helg får helt klart bli sista prio...

 
 

DRESSED UP

På vår kundkväll på jobbet i torsdags i förra veckan fick jag äntligen använda min nya kavaj från Matinique som jag beställde redan på inköpet från Matinique förra hösten. Den gröna färgen fastnade jag för direkt och att den är i ull var ett stort plus. Jag som annars inte gillar att bära kavajer tycker om att den är i ett lite mjukare material.  Denna är mycket mer bekväm! Till den hade jag accessoarer från Amanda Christensen som enligt mig är dom bästa när det kommer till accessoarer till män. Sammetsflugan hade jag redan förra nyår men kompletterade med en ny matchande näsduk.  

 
 
 

FAVORITERNA

Att HM ständigt gör sammarbeten med stora designers tycker jag är så kul! Kollektionerna blir så unika och skiljer sig så när dom väljer att sammarbeta med olika typer av designers, vilket är bra. Denna gången är det de franska modehuset Isabel Marant som gjort en tidlös kollektion med kul detaljer och intressanta snitt. Jag älskar det! Minimalistiskt som passar oss svenskar som handen i handsken och givetvis är de svarta och vita plaggen snyggast. Den enda pressbilden jag tagit med i collaget känns ju väldigt mycket jag med skinnbyxorna, den vita t-shirten och med den grovstickade, stela tröjan över. Så vill jag se ut i höst! Den vändbara bomberjackan är också en klar favorit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SVAR PÅ TAL

Äntligen tar jag helg! Efter att ha jobbat hela veckan själv i butiken sedan jag kom hem från Stockholm känns det så skönt att jag äntligen är ledig ett par dagar. Jag har hällt upp ett glas rött och ska inta köket och sedan soffan framför idol!Hanna bad mig att svara på lite frågor när jag väntade på tåget från Stockholm. Första gången jag svarat på frågor i bloggsammanhang! Gå in och kolla på Hannas blogg HÄR för att läsa svaren på hennes frågor!
 
 
 

RSS 2.0