30/4

Sista april och Valborg är här, äntligen är maj snart här! Den ultimata vårmånaden som man kan njuta av det underbara vädret, innan det blir tryckande värme och man måste gå runt och visa tjocka vader och lår i shorts. I love!
Någon riktigt Valborgsfest med majbrasa och hela kalaset blir det inte riktigt för min del. Jobbar nio dagar i sträck från och med idag, men ett glas rosé i solen och någon timme ute med Jonas och Raul blir det iallafall. Hoppas ni får en fin kväll!
 
 
Bild från en fin fredag på Mälarpaviljongen tillsammans med Jonas för några veckor sedan. 
 
 
 

PASTI


Utan några förhoppningar om kvällen igår gick vi ut och dansade och kvällen blev hur bra som helst. Det var givetvis inte lika mycket drag som en lördag, men ändå riktigt kul. Jag och Jonas tog en lunch på Nytorget 6 och körde parkhäng i solen i timmar. Vädret är bara hur skönt som helst! 


UNTZ

 
 
En av fördelarna med att bo i en huvudstad är att det nästan aldrig är tomt på uteställena. Det är givet inte lika mycket folk på uteserveringar och annat en vardag som en lördag, men det är nästan aldrig folktomt. Går man ut en lördag hemma i Lysekil kan man vara ensam på hela restaurangen.
Detta fenomen tänkte jag och Jonas utnyttja ikväll! Vi har båda två jobbat hela helgen och är lediga imorgon så vi tänkte att varför inte. Det är trots allt bara några dagar sedan lönen kom in på allas konton, så förhoppningsvis är det en del folk ute. 
 

SNEAK

En första sneak peek från inspirationsplåtningen jag var med och stylade tillsammans med Linnea och Isabelle för några veckor sedan. Vi hade fantastiska klänningar från Elsa Billgren och Zetterberg couture och gjorde två olika bordsdukningar. Tror att resultatet kommer bli hur bra som helst!
 
 
 
Styling: Jag 
Fotograf:
 Isabelle Hesselberg ( www.2brides.se )

Florist och stylist: Linnéa Bergqvist ( www.thewildrose.se )
Porslin: Atmosphere Antik ( www.atmosphereantik.se )
Kalligrafi: Miss paperista ( www.misspapperista.tictail.com )
 

ELIAS

För ett tag sedan ramlade jag på barnklädesmärket iELM på nätet, ett familjeföretag som syr upp plagg på beställning i Stockholm. Var för stunden, passande nog, ute efter en "tack-för-att-du-tryckt-ut-världens-sötaste- systerson"-present att skicka ner till min syster. När det kommer till presenter till småbarnsföräldrar finns det inget säkrare kort än kläder med namntryck, även om jag är mer för typ kostymbyxor med pressveck.
Leveranstiden är ca två veckor från att man lägger ordern tills den är uppsydd och klar. Kvalitén är helt fantastiskt! Är trots allt lite roligare när något inte är massproducerat, även om jag älskar Zara:s barnkläder.  
 
 
 

NYTORGET 6

Min lediga onsdag började perfekt med frukost på Nytorget 6 tillsammans med Jonas i vårsolen. Har velat testa mig igenom alla restauranger på Nytorget eftersom jag trots allt bor ett stenkast bort, så idag blev det Nytorget 6! 
Jonas började jobbet sent och honkade på både frukost, lunch och shopping på stan. Jag hade städ- och tvättdag egentligen, men lyckades undvika den fram tills Jonas drog på jobb och solen passande nog gick i moln. 
Kämpar mig igenom dom sista dagarna innan jag har en ledig helg. PINKISH


Efter en utekväll i lördags drog Jonas upp mig från sängen vid fyra när han kom hem från jobbet igår. Detta tackar vi för. Traskade runt på stan och sög oss in lite vår i Kungsträdgården, även om det blåste och inte alls kändes särskilt optimalt. Nu behöver jag strålande aprilväder så min färgglada balkong inte längre känns så malplacerad. 


PLEXIGLAS

När det kommer till plexiglas som materialinslag i accessoarer är det något som jag aldrig verkar tröttna på. Det blir plötsligt mycket enklare att bära lite större smycken, just eftersom ytan är transparent. Upplevs liksom inte lika så blaffigt (med risk att låta jätte bonnig). 
Dagen innan Fashion Week panik-shoppade jag detta halsbandet inne på Weekday. Hade beslutångest vad jag skulle ha på mig eftersom vi skulle vara svart/vita, samtidigt som man vill ha någon utstickande detalj. Man jobbar ju trots allt på största eventet inom mode i Sverige.
Har varit perfekt att slänga på sig när man känner sig tråkigt klädd i helsvart och liknande. Dessutom en succé ute på klubben där alla trott jag haft förstoringsglas i en kedja runt halsen. 

 
 
 
 
 

TABLE SETTING

Bilderna från fotograferingen för Vintage Wedding by Sweden på Hönö är publiceringsklara och resultatet blev bara hur bra som helst. Vill givetvis bara bomba er med alla bilder här, men kommer att dela upp det i flera olika inlägg så det blir lite mer strukturerat. Lägger upp en liten teaser sålänge!
 
Det första jag satte tänderna i när jag kom ut till Hönö på fredagen var att fixa ordning i rummet första bordsdukningen skulle plåtas. Utan någon takbelysning fixade jag dukning och rummet i övrigt fram tills tre på morgonen. Vi höll till i ett fantastiskt skärgårdshus med punschveranda och allt idylliskt man kan tänka sig. Inget svårt att jobba med direkt!
För att dukningen skulle gå hand i hand med vintageklänningarna valde jag en enkel grund med Simon Gate-glas, stilrena silverbestick, linneservetter och guldkant och blommönster på porslinet som enda utstickande detalj. Dukade upp på bord av vitmålade plankor som borsskiva och med symaskinsunderreden som bröt av som stolsben.
För att det inte skulle bli allt för kalt och för att få in lite textil, lånade jag en gammal brudslöja av tjejerna som jag lät löpa längs hela bordet. Adderade lite robusta detaljer så som böcker, fickur, mässingsljusstakar, plåtburk, draperade pärlhalsband och en massa olika sorters fjädrar. Kronan på verket var det busiga blomsterarrangemanget av Linnéa
 
 
 
Stylist: Jag
Fotograf: Isabelle Hesselberg ( www.2brides.se )
Florist: Linnéa Bergqvist ( www.thewildrose.se )
Tårta: Sanna's tårtor
Kalligrafi: Miss Papperista ( www.misspapperista.tictail.com )

LOTS OF LOVE

Jag har en så himla bra vistelse hemma i Lysekil. Det är fullspäckat med minst fyra möten med familj och vänner varje dag, men det känns kul att det händer lite saker. Har bockat av dom flesta vid det här laget, så idag blir det bara mys på stan med Emelia, middag på Gullmarsstrand med mamma och sedan utgång med efterlängtade tjejer. Känns bra att jag bara kan ta det som det kommer nu sista dagen jag är här!
Jag myser med systersonen Elias så mycket det bara går och vill inte tänka på att det kommer gå så lång tid tills nästa gång vi ses igen. Världens sötaste lilla kille!
 


Det första jag gjorde när jag vaknade upp på skärtorsdagen var att åka till min syster och hälsa på. Att hon gått och blivit mamma är så himla sjukt.  
 

På kvällen avslutade jag kvällen på Norra Hamnen 5 med Lisa, Ana, Emelia och Matilda som jag inte träffat på bra länge. Vi pratade framtidsplaner och hopplösa romanser. Så skönt att vara tillbaka med vänner som man vet vart man har och som man verkligen kan vara sig själv med!

RSS 2.0