JANUARI LÖRDAG


Igår fick jag som sagt äntligen gå ut och dansa av mig lite tillsammans med Louise. Det var så behövligt!
 Idag möttes vi upp med Isabella, Jonas och Linnéa på Sophies cafe och tog en varm soppa till lunch medans det snöade och var allmänt tråkigt väder ute. Jag och Louise tog en snabb sväng på stan för att handla lite vårnytt till lägenheten, men när det låg slask på backen förlorade jag all motivation och inspiration. 
Nu är det lite vila på schemat fram tills ikväll. Utgång blir det, men lugnt eftersom jag är tillbaka på jobbet imorgon.


TOLV CHECK

Om en timme är tolv dagars jobb avklarade och imorgon är jag ledig en dag. Kan knappt bärga mig tills jag slutar, har lagat lite mat, hällt upp ett glas vin och äntligen kan gå ut och dansa lite. Efter att inte ha varit ute en helg och fått dansat av mig drabbas jag typ av panik? Jag förstår inte hur jag klarat mig tidigare hemma i Lysekil när det enda dansstället har öppet en gång i månaden, om man har tur. 
Jag är givet helt slut både mentalt och fysiskt, men jag ska nog förhoppningsvis komma igång. Är för tillfället övertaggad så det känns inte som det ska vara något problem. Hoppas ni får en fin fredag!

 
My super crew under modeveckan
 
 
 

IT'S A WRAP

Igår avslutades Fashion Week för denna gång och nedräkningen till nästa gång i augusti är påbörjad. Jag är lika glad som förra året att få vara med, älskar allt som har med modeveckan att göra! Lika tråkigt som det är för att det är över, är det skönt att man klarat sig igenom projektet. Detta året gick ner-rigget mycket snabbare än förra året, så jag och några av värdinnorna hann avsluta kvällen med några glas vin. Är så tråkigt när man jobbar så intensivt med något och man bara splittras upp när allt är slut, så det var en perfekt avslutning!
Nu är jag tillbaka på Folkungagatan och jobbet idag och imorgon innan jag har tre dagar ledigt. Ska bli rätt så skönt måste jag medge!      
 
 
 
 
 

XIMON LEE

 
HM design award startade gårdagen med vinnaren Ximon Lee. Boxiga plagg och lager på lager som går utanför normen. Älskade hur han jobbat med mönstret och färgerna i alla blå/vita plagg. Bombarjackan till höger tex. hade jag hemskt gärna burit i höst! 

IDA SJÖSTEDT

 
Favoriten igår på Fashion Week var helt klart Ida Sjöstedt. Carin Wester och Whyred var också fantastiska, givetvis, men Ida är ju bara för duktig. Paljetter, färg, mönster, leopardpumps, sköra tyger och volanger kan ju inte bli bättre kombination. Lite Barbie inspirerat som vanligt! 
Det är klart mer svårburet, men som visningsplagg är det så mycket roligare att se på. Att hon sänkte ner en av dom gigantiska kristallkronorna från taket gjorde ju inte visningen tråkigare direkt. 
 

FÖRSTA DAGEN

 
Första dagen på Fashion Week är avklarad och jag knaprar turkisk peppar i sängen. Att vila fötterna kam vara så skönt?! 
Idag visade Whyred, Carin Wester och Ida Sjöstedt i stora salongen på Berns, där jag har ansvaret. Första dagen har varit så sjukt stressig när rutiner och allt inte hunnit satt sig, men har trots allt gått bra. Imorgon är det fullt ös och mer fix än idag, så snart är nog dags att lägga turkiska pepparen åt sidan och sova. Halv sju imorgon bitti startar dagen!FW AW 15

I november fick jag en förfrågan av eventbolaget MEC (som jag praktiserade och jobbade för under Fashion Week i augusti) om jag ville jobba för dom igen under årets första Fashion Week. Svaret var givet ja! I år kunde jag inte jobba med förberedelserna inför veckan, men kunde som tur var pussla med arbetskamraterna så jag fick dagarna under själva Fashion Week fria.
Nu på söndag drar vi igång med upprigg av arenora och sedan pågår visningarna måndag-onsdag. I år bygger vi två arenor på Berns, istället för en på Berns och en på Båthallen som tidigare år. Eftersom jag bara var på Båthallen förra året ska det bli kul att få se något annat i år, samtidigt som det är lite nervöst. Jag hade stenkoll på hur allt var placerat och logistiken på Båthallen, vilket hade varit skönt att ha med sig tills iår. Men det går säkert fint!
 
Eftersom jag pusslat med schemat för att få ledigt, jobbar jag tolv dagar i sträck nu. Kvällarna går åt till att fixa allt från hårklippning och färgning, till att ägna fredagskvällen i tvättstugan och laga matlådor till en vecka framöver. Men jag är glad!
 
 
Mina bilder på vår och sommar kollektionerna från visningarna i augusti. Nu är det dags och visa upp kollektionerna för höst och vinter 2015. Jag som lever för höstkläderna kommer nog dö lite på visningarna.  
 

FORMEX

 
Två bilder från Formex-mässan i lördags. Jag och cheferna hängde där hela dagen och kollade in kommande nyheterna.
Dom tidigare åren när jag jobbat i klädbutik har jag aldrig kunnat åka med på inköp och mässor tidigare, för att vi alltid varit tvungna att ha någon kvar i butiken. Så det var riktigt kul att få kunna hänga med i helgen! I mitten av februari åker jag med till mässan i Frankfurt som tydligen ska vara  mycket bättre och större än Formex. Det är inte särskilt många svenskar som åker dit och köper in, så det är där man hittar alla lite mer unika och roliga grejerna. Bra att ha varit på Formex så man har lite att jämföra med!

NYTT ÅR

Tretton dagar efter nyår och det nya året har gått i ett. Hade bästa nyårsafton jag kan minnas med trerätters hos mig, fest hos Lucaz i vitt och UV-ljus fram tills efter tolvslaget och sedan utgång. Efter nyårsdagen fri från jobb och fylld av återhämtning, vart det helg igen och utgång både fredag och lördag. Detta resulterade i att jag dom kommande tre lediga dagarna, som var tänkt skulle innehålla reashopping och storröjande i lägenhet, spenderade istället med halsont och hämtmat i sängen.
Ny vecka iallafall och jag känner att jag är påväg tillbaka! Fick ta igen förlorad tid hemma igår med sex maskiner tvätt, städat bort allt julpynt och lagat matlådor inför veckan. Det är skönt när man känner att man måste ta sig tid för att fixa hemma, till skillnad från i början när jag inte gjorde annat än satt i min städade lägenhet och inte hade några happenings inplanerade.
 
 
 
Vita blommor är min craving här i livet. 
 
 
 

FLAWLESS


Julklapp från mamma. Hon känner mig rätt så bra! 


RSS 2.0