GRÖNT SKÖNT

 
Grönt har blivit min nya thing i hemmet. Att jag skulle köpa gröna ljus trodde jag aldrig skulle hända i livet. Jag tycker om det! Jag försöker hålla kvar vid sommaren med sköra snittblommor fast jag egentligen bara vill brassa på med höst höst höst!

PICKNICK

Igår var sista inspelningsdagen för MästerTestarna. Det känns lite tråkigt att det är över, men samtidigt är det skönt att det är påväg till redigering och klippning så att det snart är ute. Jag och Calvin har inte haft en dag ledigt ihop sedan semestern så det har varit rätt så fullt upp.
Igår fixade jag ordning picknick för sista inspelningsdagen. Udda porslin och prismor från min kristallkrona på linneservetterna. Älskar mina "nya" udda silverbestick jag köpt på jobbet!
 
 
 
 

FORMEX

I onsdags hade jag en heldag på Formexmässan tillsammans med jobbet. Man blir ju galen vad mycket fint det finns. Jag behöver verkligen ett x antal hus för att kunna köra på alla stilar jag vill. Det kommer vara ett heltidsjobb att pendla mellan alla!
 
 
 
 

RUTIN

Förra veckan gick verkligen i rutin. Jag jobbade måndag till lördag, det regnade varenda (!) dag och man kände verkligen att sommaren var över och att nästa semester är såååå långt borta. Jag har njutit hemma av snittblommor iallafall.
På lördagen efter jobbet hade vi Alma över på en tidig middag och igår söndag spelade vi in fler tester inför MästerTestarna som sänds i höst. Vi var egentligen helt färdigfilmade, men dom vill att vi spelar in lika mycket extra. Så det är ju kul! Ni kommer ju vara så trötta på oss haha. Nästa söndag är sista inspelningsdagen!
Denna veckan består av jobb den med, med ett litet avbrott på onsdag då det är dags för Formexmässan!
 
 
 
 
 

KORK

Sista lördagen på min semester passade jag på att stå i köket och laga trerätters till Calvin. Så fort jobbet drar igång och jag kommer hem vid 19 orkar jag aldrig laga något kulinariskt. Det var dags att passa på helt enkelt.
 
Mitt nya samlande har gått och blivit korkar. Både från champagne och vin. Kan kännas ganska 90-tal, men det känns lite italiensk, och det älskar man ju. Huvudrätten var fisksoppa och med bara en gryta på bordet fanns det mer döyta på bordet. Då fick korkarna agera piff.
 
 

HÖSTPEPP

 
Mitt skrivbord i köket ändrar alltid skepnad. Temperaturen gick ner till typ 13 grader och jag känner mig faktiskt rätt så pepp på höst! Nu längtar jag till grytor och tända ljus. Därför fick staplade krossade tomater och färsk basilika få  ta plats i köket. Dags att komma in i rätt mood!
 

VINVALVET

I onsdags var jag och Calvin på Vinvalvet för tapas och vin. Vinvalvet är lite av en favorit hos mig. Tapasen är god, inget extraordinärt direkt, men god. Miljön är däremot bara hur mysig som helst. 1600-tals valv och små mysa hörnen överallt med små installationer av dammiga vinflaskor. Sånt älskar man ju.
 
 
 
 

TORSK PÅ PORSLIN

Jag har länge varit på jakt efter udda porslin till en riktigt bohemisk dukning. Nu har jag lyckats få ihop iallafall fyra tallrikar i både engelskt porslin och Gustavsberg.
Jag vill kunna blanda hej villt i allt från storlekar och i färg, gärna travade uppe på varandra. Där är vi inte riktigt än, men en torsdagsmiddag med torsk fick jag ihop till!
 
 
 

BLACK&WHITE

 
 
 
kavaj - storm
t-shirt - new look
byxor - zara
skor - asos
 
 

DALARNA

I söndags kväll kom jag och Calvin fram till Dalarna. Igår spenderade vi dagen med att se Leksand för första gången och ramlade på bästa loppisfynden.
 
På eftermiddagen fikade vi hos Calvins väninna som slutade i bubbel och ostbricka på balkongen till sent på natten. Älskar semester! 
 
 
 
 
 

DAGENS

 
 
skor & skinnjacka & solglasögon @ zara
skjorta @ cos
chinos @ hm
 

PRIDE

Vecka 30 är förbi och så även Pride veckan. Jag och Calvin hade en lugn helg efter vi kommit hem ifrån Lysekil för att ladda batterierna. 
 
måndagen kom Emelia, Johanna och Lisa upp ifrån Lysekil. Det var första dagen på Pride och jag fixade plockmat och sangria hemma innan vi drog till Viktoria i Kungsträdgården för invigningen. Tjejerna hade suttit sex timmar i bil från västkusten och jag och Calvin ville vara så pigga som möjligt inför veckan, så det var en relativt lugn kväll i jämnförelse från förra året.
 
tisdagen var det dags för dagen jag längtat på sedan 2009. Äntligen var Beyonce i Sverige igen! Jag såg henne för sju år sedan och gången efter det lycklades jag pricka in att var på studentresa när hon både var i Norge, Danmark och Sverige. Fick aldrig tag på några biljetter när hon var i London...
Beyonce är verkligen min största förebild i alla katehorder typ. Mitt hem pryds av henne i guldramar och det går inte en dag utan att jag lyssnar på hennes musik och kollar på klipp. Hon var ju bara lika bra som alltid. Asså perfektion. Grinade igenom halva konserten och dansade röven av mig resten av delen.
 
onsdag hängde vi i Pride Park en stund och fredag och rdag klubbade vi. På lördagen startade vi med att sitta ett gäng i Humlegården i väntan på paraden och hoppade in och gick sista delen av tåget. Jag gick hela tåget förra året vilket är så otroligt mäktigt, men det var lika mäktigt att titta på alla deltagende. Vilken uppslutning och va viktigt.
 
 
 
 

RSS 2.0