VINDSTILLA

Igår kväll hängde vi på balkongen efter sangria och tapas på Luna Café. Att det bara är vindstilla är få förunnat i en kuststad, ännu sjukare är det om man till och med kan ha kandelaber utomhus. Det kan jag ju knappt ha hemma i Stockholm. 
Jag och mamma satt uppe lite väl länge igår med tanke på att hon kör mig till tåget mot Stockholm senare idag. Men mysigt va det!
 
 
 
 
 

MÅNDAGSKLUBBEN

 
Igår var det dags för den årliga måndagsklubben i Lysekil. Sedan några år tillbaka har restaurangerna i Lysekil gått ihop med öltält och liveband i Havsbadsparken sex måndagar under sommaren. Så trevligt! Det är alltid svårt att hitta ett koncept som fungerar i småstäder, men detta har ändå gått bra! Vi hade så bra väder igår också, så det gjorde ju en hel del.
 

SALIG

En salig blandning vaser och en salig blandning växter från balkongen dekorerar vardagsrummet. Mina älskade snittblommor gör ju inte annat än dör när det är sommar och varmt, så det är lika bra att ta det man har.
 
 
 

GULD

 
Älskar mina nya skor jag fyndade på Zara i förra veckan. Guldiga i en ljusare ton och perfekta att slänga på sig när man inte orkar vara så experimentell i kläderna i övrigt.

NORRA HAMNEN

I fredags gick Emelia på semester och vi firade med drinkar på Norra Hamnen 5 takterrass och middag på Publik. Äntligen en kväll med fint väder! Det är det enda man tjatar om, men det gör verkligen så himla mycket.
 
 
 

SMÖGEN

Gårdagen bjöd på molnigt väder, så jag drog med mig Calvin och systers familj till Smögen för att visa Calvin Smögenbryggan. Väl framme i Smögen fick jag ta av mig mockajackan och svettades i långärmat och långbyxor. Riktig västkustsommar med sol, sjöbodar och saltvatten!
 
Hemma i Lysekil hade molnen dragit sig undan och solen kom fram. Jag och Calvin mötte upp Emelia, Lisa och Johanna på kvällen och drack vin på Norra Hamnen 5 takterass och sedan sen middag på Publik. Så idyllisk sommarkväll! 
 
 
 
 
 
 

SIMPLE

Igår vaknade man upp med lite lätt huvudvärk efter att ha firat semestern efter sista passet i lördags. Vaknar jag upp dagen efter har jag alltid lite ångest över att dagen ska spenderas i sängen. 
Jag drog till affären, möblerade om på balkongen, dukade med linneduk, startade elgrillen och bjöd in Ronja på grillkväll. Det blev vatten i glasen, men vi firar semestern fullt ut.
Imorgon går tåget mot Göteborg där jag och Calvin bor en natt på Scandic innan vi drar vidare mot Lysekil. Älskar ledigt!
 
 
 
 
 
 

SANDALER

 
När sommaren kommer matchar jag shortsen med kängor och sandaler till kostymbyxorna. Jag har lite smått fobi för fötter, iallafall mina egna, och är därför ständigt på jakt efter sandaler med täckta tår. Älskar både mina svart/bruna från Gram och Calvins helsvarta från COS. 
 
 

OLIVKVISTAR

 
Olivträdet på balkongen växer inte direkt jämnt. Åt alla olika håll om man ska vara exakt. 
Jag fick helt enkelt ta fram saxen och forma till den till en jämn och fin krona. Resterna fick hamna i vatten inomhus. Älskar olivbladen med mörkgrön framsida och ljusgrön baksida.

RÄKOR

Avslutade vecka 26 med räkor igår kväll. Inte riktigt som dom färska smögenräkorna hemifrån västkusten, men ändå himla trevligt.
Idag kör jag sista dagen på jobbet efter min jobbhelg och ser fram emot ledigt imorgon. Morgondagen kommer bestå av lite sista fix innan jag går på semester på lördag (!)
 
 
 

FREDAG

 
Igår när jag kom hem från jobbet vid klockan sju möttes jag av middag. Baconinlindad fläskfilé stoppad med rosmarin och vitlök, rödvinssås och ugnsrostad färskpotatis. Himmelskt!
Det är jobbhelg för min del, men det gör inte så mycket. Nästa vecka är sista veckan innan efterlängtad semester!
 
 

RSS 2.0