FISH TACO

Kommer hem efter jobbet till Josefine och Calvin som står i köket och lagar fish tacos. Så härligt.
Jag är ju en riktig tacosnörd som helst skulle äta det typ varje dag. Detta var så fräscht! Avokado, persilja, lime osv tillsammans med panerad fisk va helt fantastiskt. 
 
 
 

FRI ATT FLYGA

I onsdags bjöd Erwik Communication på förhandsvisning av föreställningen Fri att flyga på Tribunalen på Södermalm.
Trots att Stockholm bjuder på så mycket kulturell underhållning så som teater och konserter är man så dålig att gå på det. Säger alltid till mig själv att ta mig i kragen. Det var helt perfekt att sticka dit efter jobbet!
 
 

MATTA

Mamma och jag har en tendens att alltid ge varandra presenter när vi ses. Det går alltid längre tid än vad vi vill att det ska gå. 
 
När hon var uppe i helgen fick jag bland annat denna nya mattan till vardagsrummet. Mitt gamla vardagsrumsbord är svårmatchat med tanke på den gröna originalfärgen, men denna mattan fungerade fint! Nytt överkast i grått fick jag inhandlat också, så nu har vi optimala höstmyset hemma! 
 
Mattan kommer från Hemtex och dom har flera olika varianter att välja mellan!
 
 
 

MAMSEGULL

Snacka om att maten står i fokus varje gång mamma är på besök haha. Det älskar vi ändå.
 
Mamma kom i fredags eftermiddag och hängde sista timmarna på mitt jobb innan jag slutade. På kvällen hade jag bokat bord på en restaurang vid Hötorget jag och mamma bokade första gången vi var i Stockholm för 2,5 år sedan och kollade på min nuvarande lägenhet. Vi älskade den restaurangen och har inte lyckats hitta den sedan dess, men tillslut så! 
 
Lördag bestod av en snabb shoppingrunda på stan och middag på Himlen. På söndag sov vi ut och åt brakfrukost. 
 
 
 
 
 
 
 

NYTT

Nyaste som hänt hemma:
 
 
1. Buddhahuvudet och marockanska kakelplattorna har flyttat in till vardagsrummet. Buddhahuvudet satte tonen i rummet och jag har nu bytt ut mina tidigare vita gardiner till grå och ljus i samma gråa toner. Enhetligt och lite tråkigt, men så ombonat och mysigt. Funderar på att gå all in och köpa nytt överkast i grått när jag ändå är igång.
 
 
2. Intill plåtlådan med murgröna och silverek har nu ett gammalt loppisfynd i form av trådkorg fått ta plats. Så länge det är mycket volym av en sak är jag nöjd, så som min korg med lök eller glaskupa med korkar. Bra på balkongen tyckte jag höstäpplen var.
 
 
3. Blandat med Carolina Gynnings kuddfodral har jag nu petrolfärgade sammetskuddar. Fullkomligt älskar petrol! Särskilt på hösten.

HELG

Det är fredag och i och med att mamma kommer på besök jobbar jag sista dagen på jobbet innan jag har en helt ledig helg! Det firar vi med hortensior i hallen. 
 
Jag har lyckats leta rätt på en italiensk restaurang jag och mamma vart helt förälskade i första gången vi var i Stockholm och kollade på min nuvarande lägenhet. Vi hade ju inget lokalsinne över huvud taget då, så vi kom inte ihåg plats och inte namnet på restaurangen för den delen heller. Ska bli så mysigt! 
 
 
 

KÖKET

Jag försöker faktiskt följa årstidernas utbud när det kommer till dekorationer i köket. Just nu har bland annat kilovis med gullök fyllt upp min trådkorg och jag har lovat mig själv att i höst alltid ha färska kryddor hemma. Inte för jag vet om man kan säga att det är säsong direkt men.
 
Imorgon kommer mamma upp med en bunte paprika hon dragit i resväskan från Kroatien. Paprikorna kommer göra pricken över i:et i köket och mamma kommer sätta guldkant på min helg!
 
 
 
 

BULLENS DAG

I tisdags var det kanelbullens dag och hela instagram bombas med bilder på charmigt hembakta kanelbullar. vi skulle ju inte vara sämre vi! 
Efter jag slutat jobbet möttes jag och Calvin upp för att handla de sista ingredienserna och satte igång och baka så fort vi kom hem! Dock glömde vi jäsa bullarna och ni ser på bilden nedan hur slutresultatet blev. Rätt så torra asså...
Till dom torra bullarna körde vi varannan mjölk varanannan glögg. Första glöggen för i år! Jag är
ute i för god tid när det kommer till allt, men jag tycker det är härligt.
 
 
 

KÖTTBULLAR

Igår var jag ledig! Fullkomligt älskar att få en vardag ledig mitt i veckan. Jag hann Skypea med min syster och systerson, catcha upp med faster en timme, handla lite nödvändiga basplagg till garderoben och fynda lite kul på loppis. 
 
Calvin är ju bara kung på att laga mat och har alltid maten på bordet när jag kommer hem (sötis). Så när jag är ledig brukar jag alltid försöka ge tillbaka. Igår gjorde jag riktig husmanskost med hemmagjorda körtbullar!
 
 
 
 

PREMIÄR MIDDAG

 
 
I söndags innan premiären av Mästertestarna hade jag och Calvin över Alma på middag. Till en början tänkte vi ha något lite större för dom vi känner, men vi hade inte riktigt orken att dra ihop något. Det får väl kanske bli något när sista avsnitten sänds!
På söndag kommer ett nytt avsnitt av Mästertestarna klockan 19:00!

PREMIÄR

Ikväll är det premiär för MästerTestarna! Det har varit pressvecka denna veckan och det känns så skönt att det är dags. Det har gått så lång tid sedan vi spelade in och typ hela hemmet har ändrats när man ser bilderna, så nu är det dags att det sänds!
Missa inte mig och Calvin ikväll klockan 19:00!

RSS 2.0