BROSCHERMin nya thing här i livet är att samla på broscher! Tycker att det finns så himla många fina gamla och det är den perfekt inredningsdetalj med en ask broscher, eller också på ett kakfat som jag har nu. Har fjäskat till mig flera gamla fina av faster och senast jag var i Göteborg inhandlade jag två nya.
Tänkte jag skulle passa på när det trots allt är nyår imorgon att ha inviga tre stycken på kavajen på jobbet!

MÅLADE FYND

När HM släppte sin kollektion med Maison Martin Margiela i butikerna och på nätet visste jag inte riktigt vad jag tyckte. Allt kändes lite halvkul men hade svårt att bestämma mig om det var något jag verkligen ville ha. Dessa skorna tyckte jag inte alls om. Nu däremot, när jag vant mig lite, tycker jag faktiskt skorna är riktigt fina! 
När kollektionen släpptes kostade dessa 1999:-, men nu rear dom ut dom på nätet för 750. I Göteborg i torsdags fanns dom i butik för 300 kronor, och då slog jag till. Jag kan inte gå förbi ett par skor som reas med 1700 kronor.

 

 

MIDDAG
Tog tillfället till akt och använde mina egna saker till dukningen på kvällens middag.Tallrikarna tillsammans med acheter och djupa tallrikar från Zara Home fick jag av mamma i födelsedagspresent. Besticken och vinglasen var jag med och valde ut med mormor så hon inte skulle köpa något jag inte tycker om. Man har ju sina åsikter liksom. Vinglasen är bara för fina med den enorma kupan och smala foten.
 

PRESENT


Fick fyra fantastiskt fina tavlor av min vän Moa i födelselsedagspresent! Hon har på något sätt tryckt dom, ingen aning om hur, men tycker dom är så fina. Lite ego med bilder på sig själv på väggen, men lite självgod får man väll ändå lov att vara ibland.  

JULMYS

 

JULLOOOV

Äntligen jullov! Herre vad skönt detta ska bli. En snabb julavslutning i skolan och lite jobb efter det. Självfallet lämnade jag lite julklappar till mina fina klassisar.
 
 
 
 

PART SIX

Sista delen av kollektionen har suttit uppe denna veckan. Har varit super kul att visa upp allt och är överlag ganska nöjd. Inte riktigt blivit som jag tänkte mig från början, men så är det ju alltid. Jag har i alla fall släpat möbler och allt till skolan och suttit i timmar och sytt och planerat. Ändå nöjd med min insats liksom!

Denna gång var det endast accessoarer med i installationen. Körde på silvertema nu inför nyår och alla fester som kommer upp. Halsbandet är gjort av gamla kejor och prismor från kristallkrona, skorna är av tidningspapper, trä och pärlor och kuvertväskan av kartong, lakan och spegel.


MASKERAD

 
 

PART FIVE

Dags att visa femte delen av Collection Recycled! Denna gången är det en kjol av flaskkapsyler och en topp av burkkapsyler. Kjolen ser väldigt kort ut på bilden, vilket den inte är.
Till installationen hade jag med mig rekvisita som andades svenska fjällstuga; fjädrar, buffelhuvud i plåt, gamla böcker, fårskinnsfäll och en gammal skinnstol. Tänkte att det kunde passa bra nu när snön ligger ute och mysiga miljöer är något man drar sig till.


 

DETALJERAD DAGENSskjorta - weekday
byxor - zara
fickur - farmors brors
armband - asos
 

PART FOUR

Kikar in snabbt och slänger upp bilder på del fyra i Collection Recycled!
Denna veckan har jag gjort installationen med grå bakgrund och bilder ur lookbooks. Klänningen är gjord av spraymålade blommor från farmors ljusmanschetter.
 
 

 

RSS 2.0